מבצעים על מאות ספרים כעת באזור המבצעים. הזמנות שיתקבלו מיום חמישי 18.4 יטופלו ויישלחו אחרי חול המועד פסח. אנו מאחלים לכל לקוחותינו חג שמח!
מבצע אביב
>אלוהים מבקש את האדם
מידע נוסף
מו"ל:
שנה:
2003
דאנאקוד:
45-131079
ISBN:
965-493-147-8
עמודים:
367
שפה:
משקל:
620 גר'
כריכה:
רכה

אלוהים מבקש את האדם

פילוסופיה של היהדות

תקציר

אברהם יהושע השל הוא מן ההוגים החשובים של המחשבה היהודית הדתית בארצות הברית במחצית השנייה של המאה העשרים, משורר ופילוסוף בעל ספרי הגות ושירה רבים. כתביו מצאו הד נרחב בקרב יהודים ואף בקרב נוצרים ומתעניינים בהם גם באירופה ובדרום אמריקה. הם תורגמו לאיטלקית, לצרפתית, לגרמנית ולספרדית, ועתה יוצא לאור בשפה העברית הספר שלפנינו, שהוא ספרו העיקרי והממצה של השל. זהו אירוע המשמח את הלב.
השל היה בקי מאוד במקרא, במדרש ובחסידות. הוא יצר שיטה שכינה 'תאולוגיית המעמקים' (depth theology) ובה פיתח פרשנות מיוחדת של הפנמה הנובעת מן הסיטואציה העכשווית של האדם. הוא נחשב להוגה מזרם האקסיסטנציאליזם הדתי. קרוב הוא בדבריו במיוחד לריינהולד ניבוהר; לעתים משווים אותו גם לפאול טיליך, לגבריאל מרסל ולסרן קירקגור בעולם הנוצרי או למרטין בובר, לפרנץ רוזנצווייג, לאנדרה נהר ולרב סולובייצ'יק בעולם היהודי. שנים רבות שימש השל פרופסור לאתיקה יהודית ומיסטיקה בסמינר התאולוגי היהודי בניו יורק, עד מותו ללא עת בשנת 1972.
השל לא היה פרופסור החי במגדל שן, אלא אדם שהיה מעורב בפעילויות ציבוריות, פוליטיות וחברתיות. מפורסמת ביותר ידידותו עם הכומר מרטין לותר קינג, לוחם החופש הנודע, והליכתו על ידו בהפגנה למען חופש השחורים באלבמה.

ביקורות ועוד

הארץ, מאת: דרור בונדי, ינואר 2007
מקור ראשון, מאת: אפרים מאיר, ינואר 2007
גיליון מחשבת ישראל מס' 6, יוני 2004
"אברהם יהושע השל הוא הוגה הדעות החשוב ביותר במחשבת היהדות במחצית השנייה של המאה העשרים. בחדירתו אל לב לבה של האמונה הדתית אין כמוהו לעומק בעולם היהודי, ומעטים כמוהו בעולם כולו. ספר זה הוא שיא יצירתו. פרופ' ארתור גרין, אוניברסיטת ברנדייס הספר תורם רבות לשילוב בין התודעה הדתית, המבוססת על מחויבות להלכה ובין השאיפה הדתית לקרבה לאלוהים. זהו ספר מופת תאולוגי וספר הפותח דרכים חדשות להבנת החוויה הדתית. פרופ' דוד הרטמן, מכון שלום הרטמן ספרו של א"י השל תורם קול מקורי ורגיש להגות התאולוגית המועטה המצויה בעברית." פרופ' משה אידל, האוניברסיטה העברית בירושלים